История на фирмата

2007-2015

На 04 август 2015 г. швейцарско-ирландската компания Aryzta AG закупи Форнетти, което означава нов раздел в историята на Форнетти България. След като се сключи споразумението целта на новия собственик е бъдещото развитие на Форнетти, засилване на позициите и на българския пазар и изграждане на една голяма компания с международно значение и унгарски корени.

Новият главен изпълнителен директор вече е г-н Себастиан Гудинг, който освен в управлението на фирми и мениджмънта притежава значителен опит и в областта на пекарската индустрия. Основателят на Форнетти и досегашен собственик г-н Йожеф Палащи и за в бъдеще ще помага развитието на фирмата като външен консултант и посланик на марката.

В България Форнетти отваря първия си франчайз магазин през 2007 г. През 2011 г. фирмата започва съвместна дейност и с големи вериги магазини, а успоредно с това стартира сътрудничество и с хотели. През 2012 г. стартира програма „Ново време“, която означава втора генерация лого и витрина, както и по-голяма подкрепа за партньорите. Още при стартирането на програма „Ново време“ обектите реализират 15-20% ръст в продажбите, който ръст  на годишна база не пада под 10%. През 2015 година стартира трета генерация лого, което продължава и към днешна дата.

  
Всеки ден продуктите Форнетти се консумират от милиони души в цяла Европа. Поставили сме акцент върху непрекъснатото обновяване на асортимента, съобразявайки се с изискванията на клиентите ни.
Качеството на нашите продукти трябва да отговаря на различни изисквания, измежду които валидните нормативни изисквания, наредби, очакванията на Клиентите, както и на правилата за безопасност на храните.
Системата на Форнетти Франчайз Ви дава възможност с една малка инвестиция и без риск да разширите асортимента във вече работещ Ваш обект или да стартирате нов, доходоносен бизнес.